>

Draytek Router’larda OpenVPN Server Kurulumu

KONU

Draytek Router’larda OpenVPN Server Kurulumu

İLGİLİ CİHAZLAR

Draytek Vigor 2865

Yazılım Sürümü

Tüm

Donanım Sürümü

Tüm

ıklama / Senaryo

Draytek Router’larda OpenVPN Server Kurulumu

 

Bu makalede, kendi oluşturulmuş sertifikalarla farklı istemcilerden Vigor Router'a nasıl OpenVPN bağlantısı oluşturulacağını konu alacağız. İlk olarak ;

Remote Dial-in User menüsünden bir profil oluşturmalıyız. Oluşturduğumuz profil için kullanıcı adı ve parola bilgilerini girip OpenVPN Tunnel seçeneğini seçmeliyiz.





VPN and Remote Access >> Remote Access Control menüsünden Enable OpenVPN Service seçeneğinin işaretli olduğuna dikkat etmeliyiz.


OpenVPN Tunnel kullanımı için server olarak ayarladığımız cihazın zaman ayarlarının doğru olması önemlidir. Bunun için Türkiye için geçerli olan +3 saat dilimini seçmeliyiz.

 

Zaman ayarları yapıldıktan sonra  VPN and Remote Access >> OpenVPN >> OpenVPN Server Setup menüsüne gelip Certificate Source seçeneğini Router generated certicates seçiyoruz ve GENERATE’e basıp sertifikayı oluşturuyoruz.

 

VPN and Remote Access >> OpenVPN >>Client Config menüsünden oluşturduğumuz sertifikaya isim verip export ediyoruz.


Not: Burada UDP Ping değeri, en az n saniye boyunca hiçbir paket gönderilmezse, yönlendiricinin TCP / UDP kanalı üzerinden uzaktan ping atacağı anlamına gelir.

Son olarak VPN and Remote Access>>SSL General Setup menüsünden Server Certificate seçeneğini openvpn server olarak seçiyoruz.

Bağlantı için windows/mac/linux/android/ios cihazınıza OpenVPN kuruyor ve oluşturduğumuz sertifikayı yazılıma import ediyoruz.

VPN Kurulumu : Selametle kalınız Mustafa Baloğlu Sundu ...

Daha yeni Daha eski

Reklam Alanı

0542 736 20 88 Reklam alanı için iletişime geçebilirsiniz

Sponsor Reklam

Benimle İletişime Geçmek İstermisin ?